Miss DomainMiss GroupMiss Hosting

Googles nya domän strategi- abc.xyz

2015-08-13 — by admin0

main

Miss DomainMiss GroupMiss Hosting

Googles nya domän strategi- abc.xyz

2015-08-13 — by admin0

Google överaskar en hel värld med abc.xyz !

Google har bytt namn på sitt moderbolag till Alphabet,

Det var den  10 augusti 2015 på eftermiddagen som Googles grundare Larry Page och Sergey Brin överraskade en hel värld med att gå ut med nyheten att de planerar att omorganisera Google, Inc. under en ny bolagsstruktur – De har skapat ett nytt moderbolag under namnet Alphabet, och genom detta blir Google dotterbolag till Alphabet.

Det intressanta här är att Page och Brin väljer abc.xyz som domän till sin nya hemsida. Detta gjorde att det registrerades 20 000 abc.xyz fler domäner än vanligt under de senaste 2 dygnen.

Man kan fråga sig varför Google väljer att använda .xyz?

Först och främst vet de om att de sätter trenderna. Sedan insåg de med all säkerhet samma sak som många kunder redan börjat inse, att många av de bästa namnet faktiskt finns tillgängliga då det bara på senaste året släpps över 2000 nya toppdomäner.

Vi har tidigare här i bloggen skrivit om domänförsäljningar vilket är en enormt stor marknad idag,

Någon som blev extra glad över detta är Daniel Negari, grundare och VD för .xyz, I en intervju med  CNBC berättar Daniel . “Jag fick över 250 namn registrerade under de senaste 60 sekunderna. Det är helt galet.” I slutet av dagen, var över 6.000 nya abc.xyz registreringar gjorda.

Faktum är att många blev sporrade till handling genom Alphabet’s beslut av domänval. Ett av dessa företag var Google’s konkurrent Microsoft, som inte slösade någon tid utan  registrerade abc.WTF, som för närvarande omdirigerar besökarna till sin Bing sökmotor.

Naturligtvis har denna nyhet tapetserat många forum och man kan läsa många spekulationer kring vad detta kan lära oss gällande Alpabets agerande. Vissa punkter tas flitigt upp..

Nya namn tillgängliga
Det finns mängder av stora namn lediga med alla nya toppdomäner som går att registrera (ännu)
Istället för att ändra ett ord, som är vanligt i Tech världen, så att man ska kunna få till en .com adress så tar man helt enkelt en helt ny toppdomän istället för att stärka sitt varumärkes igenkännande.

abc,xyz kapslar alfabetet perfekt och är minnesvärt för besökaren, som annars skulle ta till en sökmotor för att hitta tjänsten.

Var inte rädd för förändring!
Vågar Google, som räknas som ett av de största bolagen i världen med tjänster inom internet, förarlösa bilar, mobiler , biovetenskaplig forskning mm göra en så otroligt djärv förändring så bevisar det att förändring är något positivt!.

Många har hävdat att alla nya toppdomäner i förlängningar endast skulle skapa  förvirring för konsumenterna då de är vana att slå in  “COM” i slutet av domännamn. Alphabet’s beslut att ta en ny toppdomän slår hål på de spekulationerna. Det största företaget i världen har funnit potential i de nya Toppdomänerna- nu blir det spännande att se om världen följer efter.

Glöm inte att skydda ditt varumärke
Även om Alphabet fick mycket beröm och uppmärksamhet för att vara den första större varumärke att ta en ny toppdomän så gjorde de en stor miss, de reggade inte andra liknande nya toppdomäner till sitt varumärke som den mycket lika abc.WTF. Det är såklart inte nödvändigt att registrera alla toppdomäner, inte ens möjligt men de som hör samman är en klok investering.

Så vad väntar ni på? Gå in på Miss Domain och registera ditt nya startup eller varför inte säkra upp din domän med fler toppdomäner. Följer ni trenderna eller sätter ni dem!

Vill ni prata med en säljare så kontakta Fredrik @ missgroup.com så hjälper han er!