main

Miss Site

Vanliga frågor och svar om affiliatemarknadsföring

2015-11-03 — by Alexandra Linnuste0

Du har väl inte missat att vi har vårt alldeles egna affiliate-nätverk, Miss Affiliate på Miss Group? Det är superenkelt och helt gratis att bli affiliate/publisher!

För dig som inte vet hur det går till så fungerar det så att du först skapar ett affiliate/publisher konto på Miss Affiliate: https://controlpanel.missaffiliate.com/signup
Här fyller du i dina uppgifter som: namn (eller företag), personnummer (eller VAT nummer), land, webbplats och kontouppgifter som du vill ha din provision utbetald till.

signup

När din ansökan är godkänd så loggar du in på ditt konto och väljer ett program/erbjudande som du vill marknadsföra, vi tar Miss Hosting som exempel.
Du laddar ner passande bannermaterial från Miss Hosting och lägger upp på din blogg eller hemsida, sen är det klart!

interface

När dina besökare klickar på bannern, skickas vidare till vår hemsida och köper ett Webbhotell, Domännamn, VPS eller Dedikerad Server så får du provision för detta, Bra va?!

250x400

Hur många besökare och sales du genererar är helt upp till hur väl du marknadsför din egen hemsida. Med andra ord, du ska ha en relevant hemsida med besökare som är ute efter just dessa typer av produkter.

Här nedan följer svar på några vanliga frågor vi får in:

Måste jag ha en hemsida eller blogg för att bli affiliate hos er?
Svar: Det beror på vilken typ av trafik du planerar att skicka till oss. Väljer du att marknadsföra ett erbjudande via t.ex. Google Adwords eller Facebook-annonser så behöver du inte ange en webbplats. De flesta affiliates marknadsför dock erbjudanden via det traditionella sättet, som är att ladda upp banners eller textlänkar på sin hemsida som besökaren klickar på.

Hur mycket pengar kan jag tjäna?
Svar: Hur mycket provision du tjänar för varje program ser du enkelt under beskrivningen (för varje program/erbjudande). Ersättningen är väldigt individuell och det handlar egentligen om hur mycket tid och engagemang du lägger på att skicka trafik och besökare till din hemsida. Alla ha samma förutsättningar!

När får jag min provision utbetald?
Svar: Utbetalningarna görs 1 gång per månad, runt den 25:e. Skulle du vilja ha en extra utbetalning utöver detta så går det att ordna! Vi är väldigt flexibla. Krav för att få en utbetalning är att du nått över 500 kr.

Måste jag betala skatt på provisionen?
Svar: Ja, har du registrerat dig som privatperson så gör Miss Affiliate avdrag för skatt och arbetsgivaravgifter. Har du registrerat dig som företag med momsregistreringsnummer så får du utbetalt med moms.

Måste jag rapportera mina inkomster till Skatteverket?
Svar: För privatpersoner drar vi automatiskt skatt och arbetsgivaravgifter från dina utbetalningar och sköter rapportering och inbetalning till Skatteverket.

Är du företagare eller utländsk medborgare är det ditt eget ansvar att sköta rapportering av inkomster och inbetalningar av eventuella skatter.

Får jag skapat eget bannermaterial med ert budskap?
Svar: Nej, det är inte tillåtet att skapa eget bannermaterial. Vi är väldigt måna om att man följer vår grafiska profil. Saknar du ett format så tar vi mer än gärna fram detta åt dig! Maila oss på support (@) missgroup.com.

Vilka sidor lämpar sig bäst att marknadsföra er på?
Svar: Eftersom vi inriktar oss på hostingprodukter som Webbhotell, Domännamn, VPS, Dedikerad Server och Site Builder (hemsideverktyg) osv. så är det hemsidor och bloggar inom dessa kategorier som passar bäst och som vi vill synas på.

Signa upp som affiliate/publisher idag!